Web Tasarım (Web Sitesi) Nasıl Yapılır ?


Web Tasarım Nedir? Nasıl Yapılır?

Web Tasarım Hizmetleri

Web Tasarım Nedir?

Kişi yada kurumları tanıtmak amacı ile yapılan internet tarayıcılarının (browser) görüntüleyebileceği şekilde, özel olarak hazırlanması ile tasarımların, klasik grafik tasarım işinden farklı olarak tarayıcıların okuyabileceği şekilde HTML diline çevrilmesine Web Tasarım denir.

Günümüzde Web Tasarımın Önemi

Web tasarım her zaman kurumlar ve kişiler için birincil ve resmi bilgilendirme kanalı olmuştur. İnternet hızının da artması ile, sadece metin içerik değil zengin medya deneyimi (Rich Media Applications), videolar ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafların tüketiciye ulaştırılması kolaylaşmıştır. Böylece bir çok kişi evinden dışarı çıkmadan, istediği vakitte istediği bilgili web sayfalarından alabilmektedirler. Tüketici tarafındaki bu devrime ZMOT (Zero Moment of Truth) denilmiştir. Bu sebeple kurumlar internette en iyi ve etkili biçimde var olmak adına web tasarım yatırımlarını arttırmışlardır.

Web Tasarım (Web Sitesi) Nasıl Yapılır ?

Web sitesi yapımı işi çok kısa sürede ve uygun maliyetlerle yapılabildiği gibi, uzun uğraşlar, uzun bir zaman ve yüksek maliyetlere de yapılabilir. Bu tamamen işletmenin bu işe verdiği değerle ilgilidir. Örneğin eğer hazır temalar üzerinden bir web sitesi yapmaya razıysanız, 100 USD altında bir tema ücreti ve bu temanın uygulanması ile sınırlı çok küçük bir bütçe ile web sitesi yapılabilir. Ancak bu işi özgün bir tasarım, kaliteli bir kod yapısı ile oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları içeren uzun bir süreç ve maliyete katlanmak zorundasınız.

Nolto ile web projelendirme
Nolto ile web projelendirme

1. Projelendirme

Talepleriniz ve düşüncelerinizin ortaya çıkmasından sonra elde edilen bilgiler ışığında web tasarımın amacı, hedefleri, yöntemi, uygulama adımları ve beklenen sonuçları tanımlanmalıdır.

2.Grafik Tasarım

Görsel bir mesajı iletmek için metnin ve görsellerin görülebilir düzlemde organize edilmesi ile tasarımsal çalışmaların dikkat çekici ve ilgi odaklı olmasına dikkat edilmelidir.

Grafik Tasarım Hizmetleri

3.HTML / CSS Kodlama

HTML yazı, görsel ve video gibi öğeleri sayfa içersine yerleştirme sağlarken CSS ile konumlandırmalar ve bu sayfaların web tarayıcılarında düzgün şekilde görüntülenmesini sağlarsınız

CMS Entegrasyonu / Yazılım İşleri

4.CMS Entegrasyonu / Yazılım İşleri

Öncelikle Cms (Content-Managament-System // İçerik Yönetim Sistemleri) anlamına gelir. Belli bir web programlama diliyle yapılmış web programlarıdır ve her yönden birçok avantaja sahiptir. Buna kısaca örnek vermek gerekirse seri ve çok büyük sayıda içerik ve veri gireceğiniz bir siteniz olacaksa eğer bir cms sistemi kullanabilirsiniz.

5.Test Aşaması ile Web Sitenizin hem tasarımsal hemde yazılımsal olarak izlenmesi ile düzgün bir şekilde sorunsuz yayın olduğundan emin olunmalıdır…

Nolto Web Tasarım Nedir? Nasıl Yapılır?

Hemen sizde profesyonel hizmetlerimizden yararlanın ve sanal dünyada markanızı ön plana çıkartın…

Yorum bırakın